Barbera d`Asti 2021, D.O.C.G. Sant Evasio, 0,75 l.

98,00

Vellavet Barbera d`Asti rødvin fra Sant Evasio

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Sant Evasio:
Vingården Sant Evasio har sit navn efter et kapel, bygget i det 18 århundrede til biskoppen af Casale, Sant Evasio.
Under 2. verdenskrig blev kapellet ødelagt, men vinmarkerne, som tilhørte kapellet forblev.
Carlo Lacqua købte området i 1960 erne med en ide og passion om at kunne lave god vin på ejendommen. I begyndelsen blev produktionen brugt til familie og venner, men hurtigt fik Carlo Lacqua et godt ry for sin vin. Under opbygningen af ejendommen blev han hjulpet af sin søn Pier Franco Lacqua, som overtog ejendommen i 1984.
Pier Franco og hans kone Anna indførte ny forbedret teknologi på ejendommen, og i 1988 introducerede De "Rosignolo", en topbarbera, lavet på de bedste druer, og lagret på barrique. På daværende tidspunkt lidt af en "revolution".
Hovedproduktionen er Barbera d`Asti, men Sant Evasio fremstiller mange andre vine, bl.a. Moscato d`Asti og Brachetto d`Acqui.
Ejendommen er meget smukt beliggende i Nizza Monferrato, med skøn udsigt over de 10 hektar vinmarker.
I 1996 afsluttede Anna og Pier Franco`s søn, Andrea, sit ønologistudium med diplom, og fortsatte sammen med søsteren Emanuella, som tredie generation i familiefirmaet.

Om
vinen:

Barbera d`Asti er lavet 100% på druen Barbera.
Druerne håndhøstes sidst i september og starten af oktober. Gæring med drueskaller (macerationen) varer 8 - 10 dage, hvorunder mosten pumpes over drueskallerne, for at udtrække farve, smag og tanniner.
Den malolaktiske gæring foregår i temperaturregulerede ståltanke, hvorefter vinen lagres på ståltanke og flaske inden frigivelse til salg.
Vinen er medium kraftig, frisk og harmonisk. Den er meget anvendelig lige fra pasta til kylling og lyse kødretter. Alc. 13,5%.

spacer