Barolo 2018, D.O.C.G. Sant Evasio. 0,75L.

239,00

Vellavet Barolo fra Sant Evasio.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Sant Evasio:
Vingården Sant Evasio har sit navn efter et kapel, bygget i det 18 århundrede til biskoppen af Casale, Sant Evasio.
Under 2. verdenskrig blev kapellet ødelagt, men vinmarkerne, som tilhørte kapellet forblev.
Carlo Lacqua købte området i 1960 erne med en ide og passion om at kunne lave god vin på ejendommen. I begyndelsen blev produktionen brugt til familie og venner, men hurtigt fik Carlo Lacqua et godt ry for sin vin. Under opbygningen af ejendommen blev han hjulpet af sin søn Pier Franco Lacqua, som overtog ejendommen i 1984.
Pier Franco og hans kone Anna indførte ny forbedret teknologi på ejendommen, og i 1988 introducerede De "Rosignolo", en topbarbera, lavet på de bedste druer, og lagret på barrique. På daværende tidspunkt lidt af en "revolution".
Hovedproduktionen er Barbera d`Asti, men Sant Evasio fremstiller mange andre vine, bl.a. Moscato d`Asti og Brachetto d`Acqui.
Ejendommen er meget smukt beliggende i Nizza Monferrato, med skøn udsigt over de 10 hektar vinmarker.
I 1996 afsluttede Anna og Pier Franco`s søn, Andrea, sit ønologistudium med diplom, og fortsatte sammen med søsteren Emanuella, som tredie generation i familiefirmaet.

Om vinen:
Barolo fra Sant Evasio er lavet 100% på druen Nebbiolo, fra vinmarker i La Morra.
Druerne håndhøstes og vinificeres klassisk. 
Efter vinificering lagrer vinen 36 mdr. på barrique og store træfade. Herefter 12 mdr. på flaske inden frigivelse til salg.

Vinen er kraftig, typisk Nebbiolo, med god tanninstruktur og eftersmag. Velegnet til de kraftige kødretter og oste. Alc. 14,5%.