Nebbiolo d`Alba "Valmaggiore" 2020, D.O.C. Orlando Abrigo, 0,75 l.

199,00

Top Nebbiolo fra Orlando Abrigo`s lille vinmark i Vezza d`Alba..

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Orlando Abrigo:
Vingården Orlando Abrigo er beliggende i Barbarescobyen Treiso, i Regionen Piemonte.
Familien Abrigo har en lang tradition som vinproducenter fra far til søn. I 1988 begyndte Giovanni Abrigo at arbejde sammen med sin far, Orlando.
Giovanni foretog store tekniske forbedringer i vineriet, med det mål at fremstille vine med karakter. Senest, fra 2009 - 2012 byggede han et helt nyt vineri, som er bygget smukt ind i bakkerne, og kan ses på Orlando Abrigos hjemmeside.
Vingården består i dag af ca. 20 hektar vinmarker, og årsproduktionen andrager ca. 80.000 flasker ialt.

Om vinen:
Nebbiolo d`Alba "Valmaggiore" er lavet 100% på druen Nebbiolo. Druerne kommer fra en lille svært utilgængelig vinmark i Vezza d`Alba, hvortil ingen traktor kan komme, derfor skal alt arbejde i marken laves med håndkraft. (Bemærk de to hænder på etiketten). Vinstokkene er plantet mellem 1970 og 1990, på en syd vest vendt skråning, og udbyttet er så lavt som 30 - 40 hl. pr. ha.
Druerne er som beskrevet håndhøstede og gæret med drueskallerne 6 - 8 dage, hvor mosten dagligt er pumpet over skallerne for at få mest mulig smag og koncentration i vinen.
Efter vinificeringen har vinen lagret på træfade, og herefter på flaske inden frigivelse til salg.

"Valmaggiore" er en lækker Nebbiolovin, harmonisk, med "tæmmede" lidt sødmefulde tanniner. Ved blindsmagning ville jeg gætte på en god Barbaresco.
Velegnet til kraftige kødretter og oste. Alc. 14%.