"Santa Marta" Montecucco Sangiovese 2013, D.O.C. Salustri, 0,75 l.

138,00

Elegant fyldig rødvin fra topproducenten Salustri, Montecucco. Vinen er økologisk, og har fået 2 røde glas i Gambero Rosso.

Vægt: 1 kg
Det valgte produkt kan desværre ikke bestilles.

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Salustri:
Vinhuset Salustri er grundlagt af Leonardo Salustri, og vingården drives helt økologisk. Leonardo var den ene af de to producenter der i 1986 startede produktionen af Montecucco vine, og i dag er der ca. 100 forskellige producenter der fremstiller vine under DOC Montecucco. Før 1986 blev druerne fra Montecucco området solgt til vinbønder i Montalcino, som kun ligger ca. 20 km væk, på grund af druernes høje kvalitet.
Området er perfekt for dyrkning af Sangiovese, og Leonardo Salustri var stærkt medvirkende til at Montocucco fik egen klassifikation i 1986. Gennem årene har Leonardo arbejdet tæt sammen med universitetet i Pisa, om udvikling af de bedste kloner, og han har en speciel mark med ca. 600 forskellige Sangiovesekloner. Klonen hans egne vine laves på hedder da også Salustri.
I dag er det Leonardos søn Marco der står for den daglige drift, men Leonardo og hans hustru bor stadig på vingården, hvor han stadig arbejder med at udvikle nye kloner. Salustri udmærker sig ved at grønthøste, og har et af de laveste udbytter pr. hektar i Toscana.

Om vinen: 
Santa Marta er lavet på 100% Sangiovese (Clone Salustri). Druerne kommer fra 40 år gamle vinstokke, som vokser i en højde af 360 meter over havet. Druerne håndhøstes sidst i September, og vinen gærer i store træfade ca. 20 dage. Efter vinificeringen lagrer vinen 18 mdr. på træfade og 6 mdr. på flaske inden frigivelse til salg. Vinen er økologisk.
Santa Marta har elegant frugt, med tilpas tørhed, bløde tanniner, og flot finish. Velegnet til de fleste kød og pastaretter. 14% alc.