Irpinia Aglianico 2018, D.O.C. Nardone, 0,75 L.

128,00

Kraftig, vellavet rødvin lavet på druen Aglianico, fra Nardone i Campanien.

Vægt: 1 kg

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet. 

Om vinhuset Nardone:
Vinhuset Nardone har 3 generationers erfaring, som vinproducent, og er beliggende i byen Pietradefusi, i Irpinia provinsen. Det drives og ejes i dag af Domenico Nardone, som er 3. generation vinproducent, i familien.
Vinhusets helt rigtige navn er faktisk NardoneNardone. Det skyldes at Domenico`s far, Vincenco, blev adopteret af en onkel, som også havde efternavnet Nardone, derfor kom han til at hedde Nardone Nardone til efternavn, og det har således givet navn til vingården.

I 2006 moderniserede Domenico vingården til det den er i dag, og han står selv for hele driften.
Nardone råder over 10 hektar vinmarker, hvorfra man fremstiller ca. 50.000 flasker vin om året, mest på lokale druer. Mest rødvine lavet på druen Aglianico, men også hvidvine lavet på druerne, Greco, Fiano, Falanghina samt Coda di Volpe.

Om vinen:
Irpinia Aglianico fra Nardone er lavet 100% på druen Aglianico. 
Druerne kommer fra 10 år gamle vinstokke på marken Torre le Nocelle. Druerne høstes i sidste halvdel af oktober til første halvdel af november, og vinificeres klassisk, med lang tid sammen med drueskallerne, i temperaturregulerede ståltanke.
Efter vinificeringen lagrer vinen 6 mdr. på Slavonske egetræsfade, hvorefter den lagrer 6 mdr. på flaske inden frigivelse til salg.

Vinen har en flot tanninstruktur, frugtrig, og ikke ikke for tør. Duft og smag henefter mørke bær. Velegnet til kraftige pasta og kødretter, samt oste. Alc. 14%.