Vino Rosato "Ivrose" 2023, Sant Evasio, 0,75 L.
Frisk, velsmagende, lidt perlende Rosévin, fra Sant Evasio. Lavet på druen Dolcetto.
Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 24677161, hvis du har spørgsmål til bestilling eller andet.
Om vinhuset Sant Evasio:
Vingården Sant Evasio har sit navn efter et kapel, bygget i det 18 århundrede til biskoppen af Casale, Sant Evasio.
Under 2. verdenskrig blev kapellet ødelagt, men vinmarkerne, som tilhørte kapellet forblev.
Carlo Lacqua købte området i 1960 erne med en ide og passion om at kunne lave god vin på ejendommen. I begyndelsen blev produktionen brugt til familie og venner, men hurtigt fik Carlo Lacqua et godt ry for sin vin. Under opbygningen af ejendommen blev han hjulpet af sin søn Pier Franco Lacqua, som overtog ejendommen i 1984.
Pier Franco og hans kone Anna indførte ny forbedret teknologi på ejendommen, og i 1988 introducerede De "Rosignolo", en topbarbera, lavet på de bedste druer, og lagret på barrique. På daværende tidspunkt lidt af en "revolution".
Hovedproduktionen er Barbera d`Asti, men Sant Evasio fremstiller mange andre vine, bl.a. Moscato d`Asti og Brachetto d`Acqui.
Ejendommen er meget smukt beliggende i Nizza Monferrato, med skøn udsigt over de 10 hektar vinmarker.
I 1996 afsluttede Anna og Pier Franco`s søn, Andrea, sit ønologistudium med diplom, og fortsatte sammen med søsteren Emanuella, som tredie generation i familiefirmaet.
Om vinen:
Vino Rosato "Ivrose" er lavet 100% på druen Dolcetto.
Druerne kommer fra vinmarken San Nicolao cru 215 meter over havets overflade, og håndhøstes sidst i september
Druerne presses forsigtigt, og gæres under en konstant temperatur på 18 grader, på ståltanke.
Vinen er en let perlende velsmagende Rosévin. Den er velegnet både til pasta, kylling og lyse kødretter. Alc. 12,5%.